Lotto - Millionaire the film

Lotto staat bekend om haar humorvolle anti-campagne, waarin zij haar doelgroep waarschuwt voor de risico’s van het miljonairschap. Maar waarom waarschuwen als we ze het online kunnen laten beleven? Oftewel; “Can you handle the rich life?”

Met Millionaire zet Lotto een hele nieuwe stap in interactive videocontent.
Veel interactiever dan een Youtube-filmpje maar toegankelijker dan een game. Een korte interactieve speelfilm waarin de kijker zelf de richting van het verhaal bepaalt. Men ondervindt aan den lijve dat het leven van een miljonair niet altijd over rozen gaat.

Millionaire is in alles een korte speelfilm op internet. Inclusief campagnestrategie, een echte galapremière in Amsterdam, celebs en online buzz rondom regisseur Tim Oliehoek, die met actie en humor zijn Hollywoodteske stempel op de film drukt.

In Millionaire waant de speler zich 10 minuten lang miljonair. En dat die tien minuten mooie vrouwen, Hummers en helicopters weldegelijk de wannabe in de mannelijke doelgroep losmaakt, blijkt uit het resultaat. Bijna 3% van de bezoekers is na het zien van Millionaire ook Lotto abonnee geworden!


Bekijk de site

3X Spinawards nominatie
1x Zilver New York festival
1x Goud, 1x Zilver, 1x Brons European IMC Award
Winner Outstanding advertising award
Finallist Eurobest
2x Esprix nominatie
1x Zilver Epica
Winner SAN accent